Drive

Vi var just och såg Drive på Village East, och jag förstår inte vad Catariina piper om. Filmen va ju ASBRA.

Har inte förstått hypen kring Ryan, men rätt skön är han ju faktiskt.
29.11.2011 kl. 05:47

En timme

Jag har börjat båda mina mornar i Williamsburg med att ligga vaken i sängen en timme, och i stort sett bara stirra i taket eller pillra på telefonen. Det är skönt med semester.


Utanför vårt fönster bygger och härjar man. Det låter ungefär som att de skulle hålla på i samma rum. Ett tag lät det som en stor Shrek kastade knivar mot en vägg, som sen föll ner i samma metallhög.
29.11.2011 kl. 01:42

Chester

Det här är förresten den lilla råttan Chester (alltså hamstern). Han är söt och lite onödig.

28.11.2011 kl. 03:56

Meatpacking District

Var så jetlaggad igår att vår utekväll blev totalflopp, eller snarare - inte alls av. Men det är okej. Höll mig ändå vaken igår och fick sova ut istället, så jag ska funka enligt rätt klocka.

Idag har vi gått med Meatpacking District som vårt mål, men istället gått runt området, typ ett kvarter ifrån längst med, och ätit på en avgränsande restaurang precis framför. Inte lätt när man inte vet.

Hursomhelst hittade vi i alla fall High Line, en promenadstråk ovanför marken, som tidigare har varit en tåg/metro-räls och stötte senare på Chelsea Market, mat och shopping i snygg miljö.

Sammanlagt har vi gått runt en tredjedel av Manhattans totala längd. Jag med hög klack dessutom. Men mina fötter känns förhållandevis okej nu efter att ha halvlegat i soffan med fötterna på bordet ett tag - de var riktigt mos när vi kom hem.

Om vi tar oss upp ur soffan innan vi somnar ska vi gå ut på en drink för att kompensera gårdagen. Men vi får se nu.
28.11.2011 kl. 03:34

Lugnet

Saker och ting har lugnat ner sig. Jag har ompackat klart, checkat in och är redo för lite sömn. NYC imorron!


Lånade en fin bild på mig själv av Catariina.
26.11.2011 kl. 00:53

Passet

Ingen fara. Passet är med. Och det är mitt. Och det har inte gått ut. Har redan kollat tio gånger.
25.11.2011 kl. 18:48

På spåret

Nytt rekord. Har ALDRIG varit såhär sen till ett tåg förr. Utropet gick medan jag fortfarande befann mig i tunneln under spåret. Nu sitter jag här röd i ansiktet och svetten rinnande. ..sa jag förresten att jag sitter i djurvagnen? Och sprang med tre väskor i högklackat? Och har typ hjärnblödning efter dagens totala mängd stress? Men jag har i alla fall passet med. ..eller?
25.11.2011 kl. 18:40

NYC och GHD

Om två dygn återser jag New York och min Tullan. Det ska bli fina återseenden. Senast jag besökte staden hade jag just kapat av håret.

Ikväll, utan att tänka på avkapningen, förundrades jag hur långt det hunnit bli. Ja, jag är lite hårbesatt just nu. Dagdrömmer om Tuulis plattång. Och hoppas verkligen hon har med den. Min yttepytte plattång växte jag ur för månader sen.

Men det är jul snart! Och jag vill ha den här. Tack.


NYC 2009. Kort hår.


NYC 2009. Kusinkärlek.


NYC 2009. Rowdy.


NYC 2009. Broadway, jag och Patro.
24.11.2011 kl. 23:37

Phelps

Mitt i packandet råkade jag zappa förbi YLE Teema och Louis Theroux dokumentär om Westboro Baptist Church, "Amerikas mest hatade familj".

Kunde inte slita mig från TVn och fortsätta, utan satt fastnaglad framför den motbjudande verklighet vissa lever.

Har sällan skådat så mycket uppriktigt hat i så skrämmande leenden. Har dessutom aldrig hört om någon gud som uppmanar till hat. Det låter lite konstigt i mina öron. Undrar hur de där människorna tänker egentligen.
24.11.2011 kl. 23:09

Joutomaa

Igår var vi på Suomen Kädentaidot-mässan, Europas största hantverksmässa. Hälften av stånden var så gott som onödiga och rena kopior på varandra, men bland dessa fanns också några riktiga pärlor.

Absoluta favoriten var Joutomaas stånd med fantasifulla kollageinspirerade vykort, tryck och planscher. JJ köpte två tryck och jag en drös vykort:


Elefanter

och andra kreatur

Här kan man klicka sig vidare till en full köpkorg med inspirerade djurfantasier.
20.11.2011 kl. 13:18

Breakfast at Tiffany's

Fortsatte på NY-temat och gjorde amerikansk frukost åt oss:

Jag körde pankaka med ägg till förrätt och pannkakor med blåbär och lönnsirap till efterrätt

Bacon fick JJ steka själv.


När jag kom från USA i somras hämtade jag med mig dulce de leche ("sött från mjölk"), en mjölkbaserad sås med karamellsmak från supermarketens hipspanic-hylla.

Det är fantastiskt gott.

Nu är jag mätt och lite sockerhög igen.
20.11.2011 kl. 12:12

Sömntuta

För nån vecka sen föll vår externa hårddisk i golvet. Det gick inte så lyckosamt och nu totalvägrar den. Där hade jag bland annat alla mina frilansprojekt och JJ alla digitala bilder han någonsin tagit. För att inte tala om alla våra filmer och serier. Skulle kunna betala nån hundring för att få gå i terapi just nu.

När man minst anar det. ..Jag har tråkigt. Kanske borde följa ovanstående exempel.
20.11.2011 kl. 01:33

NY-muffin

Ikväll övade jag inför den stundande New York-resan (en vecka kvar nu!) och bakade To die for blueberry muffins enligt amerikanskt recept.

Det blev fantastiskt gott och jag fantastiskt hyper efter att ha ätit en och en halv muffin. Efter att ha varit närmare två månader på diet (nej, jag bantar inte, försöker bara reda ut omfattningen av min matallergi) är jag visst aningen känsligare mot socker än jag tänkt mig.


It was well worth it.
20.11.2011 kl. 01:16

Kusinmyspys

Catariina är här! Och vi har minisemester tillsammans, fast jag bara på kvällen. Det känns fint att bo tillsammans i ett minikollektiv en dag eller två.


Tänk! Vi liknar ju till och med varandra lite här.
16.11.2011 kl. 21:54

Det hänger på håret

För två och ett halvt år sen klippte jag bort det mesta av mitt hår. Det var dags att bli av med årtal av slitage och börja på ny kula. Jag har kommit en bra bit på vägen (ungefär till axlarna) och även om målet är lite diffust så vill jag ha låååångt hår. Långt, friskt, naturligt och välmående hår. Inga färgtuber, blekningsmedel eller permanentvätskor. Bara mitt eget naturliga hår.

För några månader sen började jag kamma håret regelbundet (innan dess lät jag min frisör kamma det åt mig en gång i halvåret) och för någon dag sen köpte jag min första riktiga borste (hotellkammen jag använt mig av börjar se minst sagt skabbig ut vid det här laget).

När jag ändå var på hugget passade jag på att slå på stort och köpte diverse hårprodukter för fortsatt framgång. Känner mig mycket nöjd och förväntansfull.

H. Väx_för_fan_85

Grejen är att jag är oerhört lat när det kommer till hår. Har jag ingen riktig frisyr (som nu i utsparningsprocessen) slänger jag helst upp håret i hästsvans eller flätar det. Men tänkte att de här produkterna skulle få mig igång lite. Eller så får de bara hästsvansen att se bättre ut. Spelar inte så stor roll egentligen.
14.11.2011 kl. 19:47


Det här är inte en blogg.
Det är en kontaktannons.


Senaste kommentarer

08.08, 15:01Sollagret av Storasyster
08.08, 00:14Sollagret av idalina
17.07, 23:13Livet av emilia