Pysselkungen

Övertalade JJ att göra handgjorda julkort (vi snackar kartong, sax och lim) med mig. Vilken tur att han älskar att pyssla.


Entusiasmen!
11.12.2011 kl. 18:54

Egen zebra

Köpte en sånhär:från staterna för att kunna göra det här sjäv.

Pennan är bullshit. Nästa gång använder jag permanent tusch.


Övning ger färdighet. Ska bli en jävel på zebranaglar.
10.12.2011 kl. 13:29

Mu-fri

Nu när jag är hemma får jag äntligen öppna luckorna i min mu-fria chokladkalender Catariina köpte åt mig. Och chokladen är inte ens äcklig!


Moo free!
07.12.2011 kl. 22:49

Hotel Barons

Hotellet vi bodde på i Tallinn var fint på ytan men visade sig ha en riktigt obekväm säng och en oduglig frukost för typer som mig.


Ståtligt.


JJ åt en massaker av ägg, bacon och bönor. Jag åt lite ditt och datt och fick ett gravt illamående som slutade på toan efter några timmar. Dag 2 nöjde jag mig med två ägg och egna medhavna riskakor (vad skulle jag göra utan riskakor?).
07.12.2011 kl. 22:39

Hemma

Kunde inte ana hur skönt det kunde vara att komma hem. Allt föll på plats liksom. Den där semestern var verkligen en välbehövlig mental paus, och det känns som att jag kan se lite klarare på tillvaron nu och att jag har mer kraft till att ta tag i saker. Som att städa toaletten till exempel.
07.12.2011 kl. 22:26

Tallinn

I och för sig ligger jag i ett hotellrum i gamla stan i Tallinn, så det kunde ju vara värre.
05.12.2011 kl. 05:23

Jetlag

Jaha. Klockan är typ kvart över fem på morronen och jag har legat vaken i 45 min redan. Det känns som helt fel sätt att fira näst sista dan av semestern på.
05.12.2011 kl. 05:14

Manhattan

Manhattan överväldigade mig idag.

På väg till Museum of Modern Art. Vi har hängt mest i Brooklyn och i downtown. Där är byggnaderna inte lika höga eller massiva.
03.12.2011 kl. 05:48

Zebranaglarna

Här där det finns tillgång till manikyr och pedikyr vartannat kvarter trodde jag aldrig att det skulle vara svårt att få zebramönstrade naglar. Fick fråga mig fram i två dagar innan någon ens förstod vad jag verkligen menade (det skulle underlätta om folk faktiskt pratade engelska, något man faktiskt förväntar sig i ett engelskspråkigt land).

Precis innan jag var på väg att ge upp, slog lyckan till i Chinatown (hade tom köpt eget vitt lack och svart nageltuschpenna). Nu sitter jag här med mina zebranaglar och önskar att manikyr var lika billigt i Finland.

02.12.2011 kl. 06:45

Extremer

Det är lustigt. Vi är tre finlandssvenskar och tre nya zeeländare (ja, plus Eric och Chester då) som samlats i en lägenhet på Brooklyn i USA. Nya Zeeland är så långt bort i från Finland som man kan komma landsvis. Vi är som två extremer som möts i ett extremt land.
02.12.2011 kl. 06:34

Rockefeller granen

Jag hade en enda liten ödmjuk önskan när jag kom till New York, och det var att få se Rockefeller Centers julgrandständning. Jag hade tänkt att det skulle vara en lättsam, lite trist tillställning med tal av borgmästaren eller så. Så fel jag hade.

Mängen människor var ofattbar. Mängden av poliser omätbar. Vägar var avstängda och vi forslades som boskap längs gatorna i gångar avskärmade med metallstängsel.

När vi kom närmare dök två yngre tjejer upp bakom oss och med ögon lysande av lycka frågade "Where's Justin?", "Justin who?" undrade vi. Bieber såklart.

Det var galet alltså. SÅ MYCKET FOLK. Tuuli gav upp efter halva, men jag höll ut tills jag hade fått höra huvudattraktionen live. På köpet fick jag Busta Rhymes. Och Cee Lo Green. Och Michael Bublé. Inte illa. Men någon gran fick jag inte se.

Ja, alltså. Den vita fläcken snett till vänster nedom den närmsta flaggan är skärmbilden av Busta. Själva uppträdandet skedde bakom hörnet. Omöjligt att ta sig dit.
01.12.2011 kl. 05:56

Prins Nils

Som det inte skulle vara nog av djur här, nu är också den här lilla krabaten på fem månader på besök. Han har inget namn ännu och jag röstar för Prince. Eller Nils. Kanske Prins Nils?

Hans matte fick honom av sin bror med hälsningen "Ge honom ett namn". Om alla valpar bara skulle vara lika lugna och rara.
01.12.2011 kl. 05:26

STREB Extreme Action

Idag har det regnat. Mycket. Så vi gick för att se STREBs öppna repetition istället för att erövra staden till fots.

Vi fick se kompaniet öva Human Fountain, som i stort sett gick ut på att de slängde sig ner för en ställnings olika nivåer i tur och ordning. Misstolka mig rätt, det var onekligen häftigt.


Sista hoppet - alla kastade sig ut från de tre olika nivåerna på en gång. Kanske det mest spännande hoppet.

Miss Streb herself.

Filmsnuttar kanske dyker upp inom snar framtid (läs: när jag är hemma i Finland igen).

När övningen var över flyttade vi fram vår promenad över Williamsburg Bridge (due to the rain) och tog tunnelbanan in till Manhattan, bara för att bli tvugna att springa in på första bästa tillhåll i skydd för regnet. Där stannade vi i en timme eller två. Men kanske mest på grund av vattenpipan.


Hookah med smak av melon och vindruva.
30.11.2011 kl. 06:01

Eric

Ni har ju träffat Chester. Låt mig nu presentera Eric, den ortodoxa juden:

30.11.2011 kl. 04:35

Williamsburg

Idag har vi, förutom bioturen till East Village, hållt oss i Williamburg. Tuuli har visat mig var de coola, och udda, affärerna ligger.

Kopiösa mängder knappar

Alternativa prydnadstallrikar

Skrämmande dockor

Orginell fjäderpenna
29.11.2011 kl. 06:04


Det här är inte en blogg.
Det är en kontaktannons.


Senaste kommentarer

08.08, 15:01Sollagret av Storasyster
08.08, 00:14Sollagret av idalina
17.07, 23:13Livet av emilia